Wat Kost Een Huis Bouwen? - Modern Villabouw - Architectenbureau

Published Feb 22, 22
6 min read

Wat Kost Een Huis Bouwen? - Modern Villabouw - Architectenbureau

Bouwen is misschien wel het spannendste avontuur in uw leven! Naast de vele dromen en verwachtingen die u koestert, moet u soms ook veel keuzes maken en moeilijke knopen doorhakken. Vaak gaat het over dingen die uw petje als leek te boven gaan. Hoort u het ook donderen in Keulen als u de begrippen EPB-normen blowerdoortest, hernieuwbare energie , infiltratieput, enz.Maar wat is dat nu precies, sleutel-op-de-deur? Wat is sleutel-op-de-deur? Bij een sleutel-op-de-deur woning moet u dus niet zelf een architect en aannemer(s) zoeken, geen offertes vergelijken en de coördinatie niet voor uw rekening nemen. Bij sleutel-op-de-deur sluit u dus een contract af met . Hoe werkt sleutel-op-de-deur? Met een sleutel-op-de-deurformule bouwt u een volledig afgewerkte woning samen met één bouwfirma, met name met de sleutel-op-de-deurfirma.

Bij Sibomat daarentegen ervaart u zowel het gemak van de sleutel-op-de-deurformule als de luxe van maatwerk. Bij Sibomat geven we u een volledige en transparante offerte, van fundering tot afwerking. Alles wat in onze offerte staat is inbegrepen in de prijs. Zo heeft u zekerheid over uw budget. Ook de bijkomende diensten zoals EPB-verslaggeving, veiligheidscoördinatie, ventilatiekeuring, aansluitingskosten,… zullen door uw bouwadviseur worden geraamd.Welke woning u ook voor ogen heeft, bij Sibomat geven we er invulling aan. Of u nu zoekt naar een partner voor een sleutel-op-de-deurwoning die volledig op maat wordt gebouwd of een woning waarin u zelf nog de handen uit de mouwen kunt steken, bij Sibomat denken we graag met u mee.

Het sleutel-op-de-deurprincipe wint steeds meer aan populariteit, maar toch is het concept nog relatief onbekend bij het grote publiek. De meeste mensen hebben wel al gehoord van een, maar weten niet precies wat het juist is. Eigenlijk is het een woning die bij de oplevering volledig afgewerkt en bewoonbaar is.

Wat is er inbegrepen bij een sleutel-op-de-deurwoning? De bouw van een sleutel-op-de-deurwoning is grotendeels . Zo eenvoudig is het! Laat je de constructie aan over? Dan is dit wat je kunt verwachten: Het leggen van de en het gieten van de ; Het ; De van dak en muren; De (bakstenen, pleisterwerk, …); De en het leggen van de ; De installatie van het ; De installatie van zoals verwarming en ventilatie; Het leggen van de of dekvloer; Het aanleggen van ; Het plaatsen van de en de ; Het van de gevelstenen.

Huis Bouwen - Bouw Jouw Droomhuis Met - Architectenbureau

Daarbij sta je zelf in voor de afwerking. In dat geval zijn enkel de volgende zaken inbegrepen: Het uitvoeren van de ; Het ; De van de muren; De en het leggen van de ; De installatie van het . Wat is niet inbegrepen? De constructie van een sleutel-op-de-deurwoning is erg uitgebreid.

Als je dat wenst, kan Woningen Blavier ook die werken uitvoeren. Hou er dan wel rekening mee dat het je meer zal kosten. Een sleutel-op-de-deurproject omvat trouwens enkel de constructie van het gebouw op zich en dus . Voor de aanleg van een terras of de inrichting van je tuin, moet je je dus richten tot een landschapsarchitect.Zo zijn de mogelijkheden om je huis te personaliseren eindeloos. Je hoeft niet te kiezen uit een beperkt gamma aan materialen of een bepaalde bouwstijl te volgen. Integendeel: je staat volledig vrij om zelf inspiratie op te doen bij de modelwoningen op onze site of om de hulp van een architect in te roepen.

Wie kiest voor een sleutel-op-de-deurwoning moet zijn droomwoning dus absoluut niet opgeven. Ben je geïnteresseerd in een sleutel-op-de-deurbouwproject of heb je nog vragen? ! .

Plannen om binnenkort een woning te bouwen? Dan kan je kiezen het project zelf in handen te nemen, of een sleutel-op-de-deurwoning te laten bouwen. We overlopen de voor-en nadelen van enkele parameters van het sleutelklaar bouwen. 1. De snelheid van de bouw Vaak werken sleutel-op-de-deurbouwfirma’s samen met onderaannemers die perfect van werf naar werf kunnen doorschuiven en zo voor een snelle opvolging kunnen zorgen.

De weersomstandigheden spelen natuurlijk een grote rol, en afhankelijk of je voor een volledig afgewerkte en ingerichte, of enkel een winddichte woning kiest, kan de oplevering al zo’n zes tot tien maanden later gebeuren. : een sneller verloop van het bouwproces betekent ook dat de facturen in een snel tempo zullen volgen.

Nieuwbouw Woningen - Villabouw En Woonprojecten - Architectenbureau

Het eigen karakter van de woning Een grote misvatting over sleutel-op-de-deur bouwen is dat alle woningen op elkaar lijken. Dat klopt helemaal niet. grote-verbouwing. : De standaardplannen voor modelwoningen dienen louter als inspiratiebron voor de architect en de bouwfirma om de woning naar de wensen van de klant en in functie van de bouwgrond en de bouwvoorschriften te bouwen en af te werken.: Alleen is het wel belangrijk om te weten dat niet alle sleutel-op-de-deur firma’s het toelaten om zelf een architect te kiezen, en je soms beperkt kan zijn op vlak van materialen. Foto: Claeverviere Immo Bij een bouwproject komt namelijk heel wat kijken: aannemers zoeken, bouwvergunningen indienen, een bodemattest opstellen. klassieke-stijl.

Een groot voordeel want je ervaart minder stress. Alle documenten komen uiteraard wel op je eigen naam maar je hoeft je niets aan te trekken van het papierwerk. : De persoonlijke inbreng is minder groot. Je loopt het risico dat je de werken zelf niet nauwlettend opvolgt en daardoor te weinig aandacht besteedt aan afwerking, kwaliteit of timing.

000 euro. Dat is wel exclusief btw, bouwgrond en architect. Aan de hand van de keuzes die je maakt, kan de prijs aardig oplopen. : Alle factoren worden mee in rekening gebracht en je geniet van schaalvoordelen. Vaak bieden sleutel-op-de-deurfirma’s afgewerkte projecten in grotere kavels aan zodat je wat kan besparen op de bouwgrond.

: Enerzijds kies je er bij een sleutel-op-de-deur firma voor om stressvrij te bouwen maar anderzijds zal je niet aan budget winnen. Je betaalt in de meeste gevallen dus iets meer dan dat je alles zelf zou coördineren. En als je nog wijzigingen wil laten doorvoeren, staan daar meerprijzen tegenover.

: De wet Breyne voorziet een aantal grote pluspunten. Je voorschot zal maximum 5% van de totale prijs zijn, je totaalprijs wordt op voorhand vastgesteld, en er is een verplichte oplevering in een voorlopige fase en een jaar later in een definitieve fase. Tot slot voorziet de wet een voltooiingswaarborg die ervoor zorgt dat in geval van faling de woning toch nog volledig wordt afgewerkt.

Inspiratie Voor Het Bouwen Van Uw Eigen Huis Op Een Bouwkavel - Architectenbureau

Het principe is duidelijk. In plaats van verschillende zaken zelf te regelen of via meerdere aannemers en vakmannen, schakelt u bij een sleutel-op-de-deurwoning één partij in, die het volledige bouwproces van A tot Z coördineert. De voordelen hiervan spreken voor zich. Alles wordt voor u begeleid en in orde gebracht, wat u veel tijd en energie bespaart.

Vaak tegen een kortere doorlooptijd, omdat er voltijds aan uw huis wordt gewerkt door een multidisciplinair team. Over het algemeen moet u denken aan een voorbereidingstijd van drie maanden en een bouwtijd van vier tot vijf maanden, afhankelijk van de omvang. Geïnteresseerd in de voordelen van een sleutel-op-de-deurwoning? Dit is exact wat Qubus Droomhuizen voor u kan betekenen.

Devan Steigerbouw is gespecialiseerd in Stellingbouw en steigerbouw

Navigation

Home